Homepage Voor het basisonderwijs Voor het voortgezet onderwijs Voor kinderfeestjes Voor volwassenen Visie Contact

onderbouw      middenbouw bovenbouw

     

In de onderbouw werken de kleuters nog onbewust, het is meer “lekker doen”, direct, nog zonder notie of plan, zonder “waarom”. Voor kleuters is het belangrijk om vooral voor technieken te kiezen die de motoriek ten goede komen: knippen, scheuren, plakken, stempelen, smeren, verven, weven, stapelen, kneden, poetsen, rubben, enz..
De kleuterprogramma ‘s ‘”Vier plus”, en “Naturalia” met een keur aan speelse technieken met leuke artistieke resultaten die ieder van hen met trots vervult, voorzien in deze behoeften, en zijn zowel als cursus te boeken van vier activiteiten of als losse workshops.
Voor speciale thema’s of wensen kan Joli-coeur ook een aangepast programma verzorgen.
De workshops duren telkens anderhalf uur en de prijzen zijn op aanvraag.
U ontvangt dan vrijblijvend een offerte.

                                  

Vierplus

(Beeldende kunst)

Vier eenvoudige beeldende technieken met veel eigen inbreng in een speels jasje.

Collage:

Een gekleurd lijmmengsel vormt de basis voor een collage waarbij de tegenstellingen van allerlei fijne, grove, zachte en glanzende materialen verkend worden., een feest voor de tast èn het oog!

Druktechniek:

Met behulp van grote stempels met geometrische motieven en allerlei onderwerpen leggen we de basis van de hoogdruktechniek. Stempelen naar hartelustop grote vellen wit en gekleurd papier., we geven ze de ruimte! Grotere kinderen maken hun eigen stempel op een houten blok.

Sjabloneren:

Eenvoudige , goed hanteerbare sjablonen met geometrische vormen, dinosaurussen, auto’s , huisdieren , insekten enz. vormen de basis voor kleurige schilderwerken. Goed voor de persoonlijke expressie met een heel bevredigend resultaat.

Mosaïek:

Een feestelijke oefening in kiezen, ordenen en opperste concentratie. Een kindvriendelijk zandmengsel vormt de basis voor een echt mosaïekje volgens de z.g. directe methode met gekleurde steentjes, scherfjes en kralen. Heel leuk als kadootje.

 

Naturalia

(Beeldende kunst/Handvaardigheid/Natuur)

Leuke en orginele werkstukjes die aansluiten bij het seizoen van dat moment in de herfst, winter , lente of de zomer met de eventueel daarin voorkomende feestdagen. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en/of met een toepasselijk onderwerp uit de natuur en dus uitermate geschikt voor de seizoenstafel.

Hieperdeherfst:

Siertaartjes uit het bos, Feestelijke herfstslingers, Wapperende windzak en Griezellmobiles voor Halloween.

Wintervaria:

Huisje voor het winterdorpje, mooi versierde "chocolade" letter (Sinterklaas), Glitterornament (Kerst) en een vrolijk Snaarinstrumentje (Carnaval)

Springstof:

Een natuurlijk versierd Vogelhuisje, gezellig Paasmandje (Pasen), grazende Schaapjes van wol en heerlijk geurende Lentekruidenzakjes.

Zomervaria:

Schelpjeskandelaar, Schilderen met gekleurd zand, een vrolijk Gietertje, en Glanzende vissen van metaalfolie.